געגועי לקופנגן • עוף תאילנדי

 
לאפ גאי - טרי מרענן וטעים במיוחד
לאפ גאי - טרי מרענן וטעים במיוחד צילום: דניאל לילה
 

מהיר, קיצי וטעים במיוחד • שף יניר גרין מציג שתי מנות תאילנדיות שמוציאות את המקסימום מהעוף היומיומי: סלט עוף קצוץ עם עשבי תיבול ותבשיל פרגית עוף בקארי אדום וחלב קוקוס

 
 
 
 
 

לאפ גאי - סלט עוף קצוץ עם עשבי תיבול ואורז קלוי וטחון

סלט מהיר ועמוס טריות שמגיע מצפון תאילנד ושכנתה לאוס. הוא מתבסס על עשבי תיבול טריים, בשר קצוץ מבושל, רוטב דגים ומעל הכל אורז קלוי וטחון, שנותן לסלט את אופיו הייחודי. עכשיו עונת הליים בשיאה, אז אפשר להחליף את המיץ הלימון במיץ ליים טרי לתוספת רעננות.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

250 גרם פרגית עוף


1 כף אורז בסמטי


חופן עלי כוסברה


עלים מ-10 עלי נענע


1 בצל סגול, חתוך דק לרצועות


5 כפות רוטב דגים


5 כפות מיץ לימון טרי


1 מלפפון חתוך למשולשים


 
 

אופן הכנה:

  • קוצצים דק את הפרגית בעזרת סכין חד.
  • מעבירים למחבת (ללא שמן) מוסיפים מעט מים (או ציר עוף במידה ויש) ומערבבים מעל להבה בינונית 5-10 דקות, עד שהפרגית התבשלה לחלוטין והתקבלו פירורים קטנים. אין להשחים את הפרגית. מעבירים לקערה ונותנים לפרגית להתקרר.
  • מניחים את האורז במחבת מעל להבה בינונית. קולים את האורז תוך כדי ערבוב מתמיד, בערך 6-8 דקות או עד שהאורז השחים. נותנים לו להתקרר מעט ואז טוחנים לאבקה במעבד מזון או בעזרת מכתש ועלי.
  • מערבבים את העוף הקצוץ עם הירקות הקצוצים, רוטב הדגים ומיץ הלימון.
  • מפזרים מעט את האורז הקלוי ומגישים מיד.

 

 
פאת פת במסעדת טייגר לילי
פאת פת במסעדת טייגר לילי צילום : דניאל לילה
 

פַּאת פֵּט - פרגית עוף בקארי אדום עם בזיליקום ושעועית

מנת קארי שמגיעה ממרכז תאילנד. מתבססת על ממרח קארי אדום, שניתן להשיג היום די בקלות בחנויות אסיאתיות וחנויות טבע. הממרח מבוסס על פלפל צ'ילי אדום שנטחן עם למון גראס, גלנגל (קרוב משפחה של הג'ינג'ר) ועוד תבלינים לממרח. אם אינכם מוצאים סוכר דקלים, החליפו אותו בסוכר חום.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות מנות: 2-3 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

 

תפוח אדמה, חתוך לקוביות


2 כפות שמן


300 גרם פרגית נקייה משומן וגידים, חתוכה לקוביות גדולות


1/2 פלפל אדום, חתוך למקלות


חופן קטן שעועית ירוקה


6 עלי בזיליקום + 6 עלים להגשה


 

לרוטב:

 

1 כוסות חלב קוקוס


2 כוסות ציר עוף או מים


3 יח' עלי כפיר ליים (להשיג בחנויות אסיאתיות)


2-3 כפות רוטב דגים


1 כף שטוחה ממרח קארי אדום


1 כף סוכר דקלים או סוכר חום


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים 10 דקות או עד שהתרככו (אבל לא מדי). מסננים.
  • מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את נתחי הפרגית. מטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 2-3 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
  • מוסיפים את הקארי האדום ומטגנים קלות.
  • מוסיפים את חלב הקוקוס וציר העוף או המים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית, הפלפל עלי הבזיליקום ואת כל שאר המצרכים לרוטב.
  • ממשיכים לבשל עד שהפרגית התבשלה לחלוטין והרוטב הצטמצם.
  • טועמים, משלימים תיבול לפי הצורך.
  • מעבירים לכלי הגשה, מעטרים בעלי הבזיליקום הטריים ומגישים לצד אורז מאודה שיספוג את הרוטב העשיר.

 

המתכונים באדיבות שף יניר גרין, ממסעדת טייגר לילי ברמת החי"ל בתל אביב

 

מחפשים עוד מתכונים לבשר? נסו את אלה:

תבשיל שוקי עוף במשמשים ותרד

חזה אווז על מצע כרוב אדום ותפוחים

קציצות ותפוחי אדמה ברוטב יין אדום

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.