מתכון לעוגת תפוזים ופרג

 
גבוהה ומרשימה
גבוהה ומרשימה צילום: חיה אילונה דר
 

במהלך ניסויים במטבח פיצחה חיהל'ה את המתכון המושלם לעוגת תפוזים בחושה: גבוהה, רכה, אוורירית ומנוקדת בגרגרי פרג שמוסיפים ניחוח ומרקם משגע. רק קפה ליד ואתם מסודרים

 
 
 
 
 

כהרגלי, אני אוהבת לקיים ניסויים במטבח. בעבר עשיתי כמה וכמה ניסיונות לעוגות תפוזים בחושות, חלק הניבו תוצאות עסיסיות וחלק היה צריך להבריש בסירופ סוכר. הפעם הגעתי לשילוב חומרים מעניין שיצר עוגה רכה מאוד ועסיסית, גם ללא תוספת הסירופ.

 

את העוגה ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק ממתכת גדולה (32 ס"מ) אך איני ממליצה להשתמש בתבנית אלומיניום. לחלופין ניתן לאפות את העוגה בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או בתבנית קוגלהוף כפי שאני השתמשתי. על מנת שהעוגה תיחלץ מתבנית הקוגלהוף בצורה מושלמת יש לדאוג לצננה היטב לאחר האפייה.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה תבנית קוגלהוף | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

4 ביצים


3/4 כוס סוכר


150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, רכה


גרד מתפוז


שקיק סוכר וניל


1/2 1 כוסות קמח תופח


1/2 כוס שקדים טחונים דק


2 כפות פרג


כף שומשום


1/2 כוס מיץ תפוזים טרי


אבקת סוכר לקישוט


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • משמנים היטב את התבנית ומאבקים בכף אחת מהשקדים טחונים.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 6 דקות, עד לקבלת תפיחה בהירה מאוד.
  • שמים בקערת מעבד מזון עם להב מתכת את המזולה ומערבבים על מנת לרככה (אפשר גם ידנית עם מרית).
  • מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והמיץ.
  • מוציאים את התערובת ממעבד המזון ומעבירים לקערה חדשה.
  • מקפלים את הקצף אל תערובת המזולה עד התאחדות כל החומרים.
  • יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • מצננים היטב, מחלצים מהתבנית ומאבקים באבקת סוכר.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.