מתכון לקראנץ שמרים עם שקדים ודבש

 
קראנץ' שמרים עם שקדים ודבש
קראנץ' שמרים עם שקדים ודבש צילום: עודד מרום, סגנון: דיאנה לינדר
 

מתחילים את השנה עם מאפה שמרים מתוק מדבש, שאופים בצורת זר — סמל לשנה החדשה ולמחזור החיים, שני זרים מרשימים ויפים במיוחד, מקושטים בשפע של שקדים, והדבש כבר בפנים

 
 
 
 
 

המטרה: מאפה עסיסי ונימוח
ישנן גרסאות רבות לבצק שמרים המשמש להכנת עוגות. את מידת עושרו של הבצק אפשר לזהות על פי כמות השומנים (החמאה), הנוזלים (החלב) והביצים שמשולבים בו. אבל בקלות רבה אפשר להמיר את החלב במים ואת החמאה - במרגרינה, בלי לוותר על הטעם הטוב.


פחות נוח, יותר טעים: בצק שמרים רך ואפילו מעט דביק (כלומר פחות נוח לעבודה) יפיק עוגות רכות ונימוחות יותר. כשמוסיפים לבצק כזה קמח, הוא אמנם נעשה יותר ידידותי לרידוד ועיצוב, אבל התוצאה הסופית יוצאת יבשושית. אז בעדינות עם הקמח וזכרו: בצק רטוב תמיד אפשר "לייבש" על ידי תוספת קמח, אבל להוסיף לחות לבצק יבשושי זאת משימה כמעט בלתי אפשרית.


רידוד, עיצוב ומילוי: גם כאן אל תתפתו להוסיף קמח - כשקשה לכם, קמחו את הידיים במקום את הבצק, ורק אם גם זה לא עוזר הוסיפו קמח במתינות רבה.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: לילה2 עוגות טבעתיות בקוטר 20 ס"מ | רמת קושי: קל |

 
קראנץ' שמרים עם שקדים ודבש
קראנץ' שמרים עם שקדים ודבש צילום: עודד מרום, סגנון: דיאנה לינדר

לבצק:


40 גרם שמרית (3/4 שקית) או קוביית שמרית


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


240 מ"ל (1 כוס) חלב בטמפרטורת החדר


3 ביצים בגודל L


700 גרם (5 כוסות) קמח


1/2 כפית מלח


150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר


 

למלית:


170 גרם (2 כוסות) שקדים, טחונים דק


170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


150 גרם (3/4 כוס) סוכר


75 גרם (כ-½3 כפות) דבש


170 גרם (כ-1½ כוסות) ביסקוויטים פתי בר


3 ביצים בגודל M


1 כפית תמצית או משחת וניל


1/2 כפית קינמון (לא חובה)



לציפוי והזיגוג:


180 גרם (1/2 כוס) דבש


60 גרם (1/4 כוס) סוכר חום


50 גרם חמאה


50 גרם (1/2 כוס) שקדים פרוסים


 
 

אופן הכנה:

 

מכינים את הבצק:

  • מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים ללילה במקרר.

 

מכינים את המלית:

  • טוחנים את כל החומרים לעיסה במעבד מזון.

 

מעצבים, מתפיחים ואופים:

  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
  • מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד למלבן בגודל 20×30 ס"מ ובעובי כ-1/2 ס"מ.
  • מורחים רבע מכמות המלית ומגלגלים לגליל.
  • חוזרים על הפעולה עם רבע נוסף.
  • כורכים את שני הגלילים לבורג וסוגרים את הקצוות לטבעת. מניחים בתבנית.
  • באותה צורה מכינים גם את הטבעת השנייה.
  • מתפיחים את העוגות כ-30-45 דקות להכפלת הנפח.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות.
  • אופים כ-35 דקות עד שהעוגות זהובות והבצק אפוי גם בחלק הפנימי של הטבעת.

 

בינתיים מכינים את הזיגוג:

  • מביאים לרתיחה את הדבש, הסוכר והחמאה בסיר קטן ומערבבים היטב.
  • משאירים את התנור דולק ומוציאים את העוגות.
  • מורחים אותן בזיגוג, מפזרים שקדים פרוסים ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות.
  • מצננים לפני ההגשה. שומרים בכלי סגור.


>> לרכישת גיליון אוגוסט

 

מחפשים עוד מתכוני עוגות לראש השנה? נסו את אלה:

קראמבל תפוחים עם ממרח לוטוס

עוגת דבש, סולת וקוקוס

עוגת דבש ושלושה שוקולדים

 

למתכוני ראש השנה באתר "על השולחן"

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.