מתכון לקאפקייקס תפוחים מקורמלים בזיגוג שושנה

 
קאפקייקס תפוחים מקורמלים בזיגוג שושנה
קאפקייקס תפוחים מקורמלים בזיגוג שושנה צילום: בועז לביא
 

הקאפקייקס הן קינוח שמאוד נוח לאכול באירועים ושמוסיפות המון לעיצוב השולחן, נוח להוסיף להן זיגוג עם אלמנט גרפי צבעוני. לכבוד ראש השנה הכנו קאפקייקס אווריריים ממולאים בתפוחים מקורמלים וכיסינו הכל בשושני קצפת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות : 12 יחידות | רמת קושי: קל |

 
מוסיפות אלמנט חגיגי לעיצוב השולחן
מוסיפות אלמנט חגיגי לעיצוב השולחן צילום: בועז לביא

מצרכים:


150 גרם חמאה רכה


150 גרם (3/4 כוס) סוכר


3 ביצים


210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח


1/2 1 כפיות אבקת אפייה


60 מ"ל (1/4 כוס) רוויון/שמנת חמוצה/יוגורט


 

לתפוחים המקורמלים:


75 גרם (6 כפות) סוכר


50 גרם חמאה


4 תפוחים ירוקים מסוג גרני סמית קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


1/4 כפית קינמון טחון (לא חובה)


 

לציפוי:

 

צנתר 2D של ווילטון


2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה


1/2 כפית מייצב קצפת (להשיג בכל החנויות המתמחות)


6 כפות אבקת סוכר


1 כפית תמצית וניל


 

 

אופן הכנה:

 

התפוחים המקורמלים:

 

  • ממיסים סוכר ב-3-2 כפיות מים ומבשלים על להבה נמוכה ללא ערבוב 3-2 דקות לקבלת קרמל בגוון ענברי (המים נועדו רק להאט את הקרמול ולשלוט על התהליך טוב יותר).
  • מוסיפים את החמאה, התפוחים והקינמון, מערבבים ומבשלים 4-3 דקות עד שהתפוחים נעטפים בקרמל. מצננים לטמפ' החדר ומסננים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מכינים את הקאפקייקס:

 

  • שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 3-2 דקות לקרם אוורירי וחלק.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות.
  • מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נפרדת, מוסיפים לתערובת החמאה ומערבלים עד שהם נטמעים.
  • מוסיפים את הרוויון ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה (פחות מחצי דקה).
  • מוסיפים את קוביות התפוחים המקורמלות ומערבבים קלות עד שהן מפוזרות בתערובת באופן אחיד. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר עד 3/4 הגובה.
  • אופים כ-15 דקות עד שהקאפקייקס יציבים וזהובים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר לפני הציפוי.

מצפים:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עם מייצב הקצפת עד לקבלת פסגות עדינות.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים על הקאפקייקס בצורת ספירלה מהמרכז כלפי חוץ לקבלת שושנה.
  • לסרטון הסבר ליצירת שושנים מושלמות

 

>> לרכישת גיליון אוגוסט

 

מחפשים עוד מתכוני דבש? נסו את אלה:

סופגניות יווניות בדבש

פרפה דבש ותפוחים מקורמלים

עוגות דבש אישיות

 

לעוד מתכוני ראש השנה באתר "על השולחן"

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.