מפסטו ועד חציל ממולא: 5 מנות עם בזיליקום

 
פסטו ג'נובזה - שווה את ההשקעה
פסטו ג'נובזה - שווה את ההשקעה צילום: Antonio Gravante - Fotolia.com
 
עודכן 10:46 08/08/2013

טרי, מרענן ומלא בטעם, בזיליקום, או בשמו העברי ריחן, יכול להשתלב בכמעט כל מתכון. קבלו 5 מנות שהופכות אותו לכוכב: מפסטו איטלקי קלאסי וסלט עגבניות מוצרלה ועד עוף בציפוי בזיליקום וגלילות חציל ממולאות

 
 
 
 
 

(1) פסטו כמו שעושים בג'נובה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | כמות מנות: 2 כוסות | רמת קושי: קל

 

אנחנו עכשיו רגילים לראות את הפסטו כמעט בכל בית קפה, אבל לפני שהיו מעבדי מזון, כך היו מכינים אותו בעיר מולדתו, ג'נובה, שבחבל ליגוריה באיטליה. אפשר לטחון הכל במעבד מזון, אבל המרקם יהיה שונה

 

 

מצרכים:

2-3 שיני שום, עדיף טרי


50 גרם צנוברים, קלויים


40-50 גרם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו או גראנה פאדאנה (מיובאות)


10-20 גרם גבינת פקורינו איטלקית קשה


2 צרורות בזיליקום, מופרדים לעלים


5-6 גרם (בערך 1/2 כפית) מלח גס


80 מ"ל שמן זית כתית מעולה


 
 

אופן הכנה:

  • במכתש ועלי (יש הטוענים שהכי כדאי להשתמש במכתש משיש ועלי מעץ) מועכים את שיני השום לממרח בתנועות מעגליות. מוציאים לצלחת.
  • מועכים לאחר מכן, בנפרד, גם את הצנוברים ואת הגבינות, ומניחים כל אחד במקום אחר בצלחת.
  • מוסיפים חופן קטן מעלי הבזיליקום, כמה גרגרי מלח ורבע מכמות שמן הזית. מועכים בתנועה מעגלית, וכשהעלים נמעכו והתפנה מקום במכתש, מוסיפים בהדרגה על שאר עלי הבזיליקום וממשיכים למעוך עד שכולם נכתשו. מוסיפים מעט שמן לפי הצורך.
  • כשכל העלים מעוכים, מוסיפים 1/2 מכמויות המצרכים האחרים שטחנתם, בוחשים היטב, טועמים ומחליטים האם להוסיף עוד או שמרוצים מהטעם.
  • כשאתם מרוצים מהטעם, מעבירים לקופסה, מכסים בשמן זית (שלא ישחיר) ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

 
סלט עגבניות מוצרלה
סלט עגבניות מוצרלה צילום : יח"צ
 

(2) סלט עגבניות, מוצרלה ובזיליקום / מסעדת רפאלו

סוג מתכון: חלבי | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 3-4 מנות | רמת קושי: קל

 

סלט מהיר הכנה ששואב השראה ממנת הקפרזה האיטלקי. אפשר להשתמש רק בסוג אחד של עגבניות שרי, מצד שני כל המרבה הרי זה משובח

 

מצרכים:

חופן עגבניות שרי תמר, חצויות


חופן עגבניות שרי צהובות, חצויות


חופן עגבניות שרי מנומרות, חצויות


3 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות ל-8


עלים מ-1/2 צרור בזיליקום


חופן צנוברים, קלויים


בצל סגול, פרוס דק


3-4 צנוניות, פרוסות דק


חופן קטן זיתים שחורים, מגולענים


כדור אחד של מוצרלה טרייה


 

לרוטב:

1/4 כוס חומץ בלסמי


1/2 כוס שמן זית


כף דבש


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים לרוטב בצנצנת קטנה ומנערים היטב, עד שנוצר רוטב אחיד.
  • בקערה מניחים את כל המוצרים לסלט מלבד המוצרלה, יוצקים 1/2 מהרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד רוטב או עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מעבירים לקערת הגשה, קורעים את כדור המוצרלה, מניחים מעל ומגישים, ביחד עם לחם טוב לספוג עם הרוטב כשהקערה תתרוקן.

 

 
גספאצ'ו עגבניות ובזיליקום
גספאצ'ו עגבניות ובזיליקום צילום : בועז לביא
 

(3) גספאצ'ו (מרק קר) עגבניות ובזיליקום / שף אמיר שולר, מסעדת בליני

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שלוש שעות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

גספאצ'ו הוא מרק ספרדי מחבל אנדלוסיה, שמורכב לרוב מירקות טריים שנטחנים למרקם אחיד. שף אמיר שולר מראה את הטוויסט האיטלקי למנה, במרק שספוג בטעמי בזיליקום. כדאי להשתמש בעגבניות תמר טריות ובשלות להכנת המנה.

 

מצרכים:

20 עגבניות (מומלץ מסוג תמר)


1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גסות


1 כוס מים


2 כפות גדושות מלח גס


צרור בזיליקום


1 כפית פלפל שאטה


1/2 כוס סוכר


1/2 כוס (100 מ"ל) וודקה


להגשה: גבינת פטה מפוררת - לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • בסיר צר וגבוה מניחים את העגבניות, הגזר, המלח והמים על אש נמוכה. מבשלים עד שהעגבניות מתפרקות לחלוטין (לפחות חצי שעה).

  • מוסיפים את הבזיליקום, השאטה והסוכר. מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כדקה.

  • באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם אחיד.

  • מעבירים את המרק במסננת דקה, כך שנוצר נוזל אדום ללא חתיכות.

  • מוסיפים את הוודקה ומערבבים.

  • מעבירים למקרר ומצננים לפחות לשעתיים.

  • להגשה: ניתן לפזר גבינת פטה מגוררת ועירית קצוצה.

 

 
חציל ממולא ברוטב שמנת פסטו
חציל ממולא ברוטב שמנת פסטו צילום : יח"צ
 

(4) גלילות חציל ממולאות ברוטב שמנת פסטו / מסעדת רפאלו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 3-4 מנות | רמת קושי: קל

 

חציל ופסטו הם צמד חמד שעושה טוב בפה כשהם מוגשים יחד. מתכון למנה שעושה הרבה רושם בלי הרבה מאמץ

 

מצרכים:

2 חצילים בגודל בינוני


4 כפות שמן זית


קורט אורגנו מיובש


קורט טימין מיובש


200 גרם גבינת פטה 16%, מפוררת


חופן עלי בזיליקום, קצוצים גס


 

לרוטב:

מיכל שמנת לבישול 15%


כף פסטו (ראו מתכון למעלה)


מלח ופלפל לפי הטעם


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • קוטמים את הקצוות של החצילים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעובי חצי ס״מ.
  • מסדרים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מוסיפים את עשבי התיבול לשמן הזית, מערבבים ומברישים את הפרוסות בשמן.
  • מכניסים את הפרוסות לתנור למשך 10 דקות או עד שחצילים התרככו. מוציאים ונותנים לפרוסות להתקרר.
  • בקערה מערבבים את גבינת הפטה עם הבזיליקום.
  • מניחים מעט מתערובת הפטה בתחתית פרוסות החציל ומגלגלים.
  • מכניסים לאפייה נוספת של 3 דקות, עד להשחמה.
  • לרוטב: מניחים את השמנת והפסטו בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה ואז טועמים ומתבלים לפי הטעם.
  • יוצקים את הרוטב לצלחות הגשה ומניחים מעל את הגלילות.
  • ניתן לקשט בעלי בזיליקום טריים או גבינת פרמזן מגוררת.

 

 
עופיונים בבזיליקום
עופיונים בבזיליקום צילום : מיכל רביבו
 

(5) עופיונים בגריל בציפוי בזיליקום / ארי ירזין, קפה איטליה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

עופיונים מתובלים בבזיליקום הם ללא ספק מעדן. אפשר להכין את המנה על בסיס כרעי עוף ולהעלות את זמני האפייה בהתאם

 

מצרכים:

4 עופיונים בגודל 600-800 גרם כל אחד, חצויים לאורך


2 כוסות עלי בזיליקום


4 שיני שום קלופות


כוס וחצי שמן זית


חצי כוס מיץ לימון


רבע כפית פלפל שחור גרוס


1 כפית מלח דק


רבע כפית שבבי צ'ילי יבש, עדיף פפרונצ'ינו איטלקי


 

 

אופן הכנה:

  • מניחים את העופיונים בקערה גדולה.

  • שמים בבלנדר את הבזיליקום, השום, שמן הזית, מיץ הלימון, הפלפל השחור, המלח והפפרונצ'ינו וטוחנים עד לקבלת משחה.

  • שופכים את הרוטב על גבי העופיונים וומערבבים כך שיצופו היטב.

  • מדליקים את התנור למצב של גריל.

  • מניחים רשת על גבי תבנית ומניחים על הרשת את העופיונים כשהעור פונה כלפי מטה.

  • מכניסים למרכז התנור וצולים במשך כ-12 דקות

  • מוציאים מהתנור והופכים את העופיונים ומכניסים בחזרה לתנור למשך 12 דקות נוספות, עד שהעופיונים נאפו לחלוטין.

  • מוציאים מהתנור ואוכלים בתיאבון.

 

המתכונים באדיבות מסעדות רפאלו בחיפה, שף אמיר שולר למסעדת בליני , ארי ירזין למסעדת קפה איטליה

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

טופ 5: שימושים לשאריות עוף

הרטבים הכי טובים למנגל

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.