מתגלגלים • מתכון לרולדת כדורי שוקולד ותמרים (פרווה)

 
מתוק ושוקולדי
מתוק ושוקולדי צילום: חיה אילונה דר
 

חיהל'ה מתחילה לחשוב על מתוקים לארוחת החג, ומכינה גרסה משודרגת לכדורי השוקולד של הילדות, עם תוספת של ממרח תמרים. במקום ליצור לכדורים, את התערובת מגלגלים לרולדה נאה ומרשימה

 
 
 
 
 

אני תמיד מחפשת דרכים לגוון מנות נוסטלגיות, אז הפעם בחרתי לשדרג את כדורי השוקולד של הילדות. לתערובת השוקולד והביסקוויטים הוספתי ממרח תמרים וקיבלתי תוצאת טעם נפלאה. במקום לכדרר כדורים החלטתי ליצור רולדה, לגלגל בקוקוס ולאחר קירור לפרוס וכך לקבל פרוסות יפות.  

 

הפעם הכנתי רולדה פרווה, על מנת שיוכלו להנות ממנה גם כקינוח לארוחה בשרית. המנה תתאים בהחלט כחלק מהקינוחים בארוחת ראש השנה, והתמרים מוסיפים לה עוד קצת חגיגיות. את הביסקוויטים תוכלו לטחון בגודל שתירצו וכמובן שככל שהחתיכות תהיינה גדולות יותר הרי שבעת החיתוך תהיינה יותר בולטות.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 12 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

50 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי


450 גרם ממרח תמרים


100 גרם שוקולד מריר


1/4 כוס מיץ תפוזים


כף ברנדי


כף דבש


150 גרם ביסקוויטים (פתיבר)


 

לציפוי:

כוס קוקוס (אפשר לשלב חום ולבן)


 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד ומכניסים למעבד מזון.
  • מוסיפים את כל החומרים ומעבדים עד למרקם הרצוי.
  • פורסים יריעת נייר אלומניום, מפזרים עליו קוקוס, מניחים את התערובת על הקוקוס, מגלגלים כדי שהקוקוס יעטוף אותה. עוטפים את הבלילה בנייר ומעבירים למקרר.
  • אחרי כשעה של קירור פורסים למגישים.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.