פרח שלי • מתכון לעוגת שושנים עם דבש ואגוזים

 
מרקם מושלם
מרקם מושלם צילום: קרן ביטון כהן
 

למה לקנות? מתכון לעוגת שמרים שושנים ריחנית וחגיגית מבצק רך וכיפי לעבודה, במילוי דבש, אגוזים קצוצים וקינמון

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 3 שעות+ |  2 תבניות עגולות בקוטר 20 או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות | רמת קושי: קל  

 

מצרכים לבצק:

3+3/4 כוסות (525 גרם) קמח


2 כפות שמרים טריים בגרגרים


1 ביצה


½ 1 כוסות חלב


200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, מומסת


1/2 כוס סוכר


חצי כפית מלח


 

למלית:

100 גרם אגוזי מלך, טחונים לפירורים במעבד מזון


4 כפות סוכר חום


8 כפות דבש


1 כף קינמון


 

לסירופ:

1/2 כוס סוכר


1/2 כוס מים


 

אופן הכנה:

הבצק:

  • שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח ומערבלים 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. 
  • לקראת הסוף מוסיפים את המלח ומעבדים עד שנטמע בבצק. 
  • מכסים במגבת ומשאירים בחוץ להתפחה של שעה או עד הכפלת הנפח.

 

יצירת השושנים:

  • משמנים היטב את התבניות.
  • מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חלק אחד ומרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 40 על 20 ס"מ.
  • מפזרים מעל הבצק שכבה אחידה ודקה של ½ מהאגוזים הטחונים, מעליה מזליפים ½ מכמות הדבש. מניחים את הקינמון במסננת צפופה ומפזרים אותו מעל ולבסוף זורים חצי מכמות הסוכר.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים לשושנים באורך 5-6 ס"מ ומניחים בתבניות. מכינים כך את כל הכמות. מתפיחים 40 דקות או עד להגדלת הנפח ב-1/2.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהעוגות מזהיבות. בינתיים מרתיחים את הסוכר עם חצי כוס מים. מערבבים ומבשלים כדקה.
  • מיד לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור מורחים על כל עוגה מהסירופ החם. נותנים לעוגות להתקרר לפני ההגשה.

 

 
שושנים במרקם מושלם
שושנים במרקם מושלם צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור אופים את ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.