מתכון לסלט ירוק עם נתחי פורל מזוגגים בחרדל ודבש

 
מנה ראשונה נפלאה להגיש לאורחים
מנה ראשונה נפלאה להגיש לאורחים צילום: קרן ביטון כהן
 

ישראל אהרוני מכין מנה ראשונה נפלאה, שכיף להגיש לאורחים, סלט של עלים ירוקים ותפוחים עם נתחי פורל צלויים במחבת ומזוגגים ברוטב משגע

 
 
 
 
 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

פילטים משני דגי פורל ורוד, "דגי הדן"


2 כפות שמן זית


מלח, פלפל


 

לרוטב:


1 כף גדושה חרדל


2 כפות ליצוף טבעוני (או דבש)


3 כפות מיץ לימון


1 כף סויה


1 כף טימין


3 כפות שמן זית


מלח, פלפל


 

לסלט:


עלים ירוקים (ריג'לה, ראשד, גרגיר)


2 תפוחים ירוקים פרוסים


 

 

אופן הכנה:

  • הדגים: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה.
  • חותכים את הפילטים לנתחים באורך 3 ס"מ.
  • ממליחים ומפלפלים את הדגים וצורבים אותם במחבת קלות, משני הצדדים.
  • הרוטב: מערבבים בקערה את החרדל, הליצוף, מיץ הלימון, הסויה והטימין.
  • יוצקים למחבת כמחצית מכמות הרוטב.
  • מוסיפים לשאר הרוטב 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
  • שמים בקערה את העלים הירוקים והתפוחים, יוצקים מעל את רוטב הויניגרט ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים לסלט את הדגים ומגישים.
 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה


לשאר המתכונים מהתכנית:

כרעיים של עוף בעגבניות וזיתים שחורים

סטיקי באנס

 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.