מומחי האפייה • קרין גורן

 
קרין גורן
קרין גורן צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:18 14/08/2013
אוכל ורק אוכל

הקונדיטורית האהובה קרין גורן מוציאה לאור ספר בישול חדש: "אם לסבתא היה מיקסר", בו יוצגו מתכונים נוסטלגיים באריזה מודרנית. תפסנו אותה לראיון על מאכלי החג ועל כמה ניסיונות פחות מוצלחים במטבח (רמז: אל תנסו להכין מרנג עם מלח)

 
 
 
 
 
כריכת 'אם לסבתא היה מיקסר'
כריכת 'אם לסבתא היה מיקסר' צילום: יח"צ

את קרין גורן כמעט ואין צורך להציג. מאחוריה שלל ספרים ותוכניות בישול אהובים, ומאות אלפים כבר ניסו בבית את מתכוניה השונים. לקראת ראש השנה הצלחנו לתפוס אותה לראיון על המאכלים האהובים של החג ועל הפרויקטים עליה עומלת בימים אלו.

 

אילו דברים מתוקים תכיני לארוחת החג המשפחתית?

טוב, ברור שאכין עוגת דבש פשוטה וטובה, אבל העוגה החגיגית אצלנו תהיה עוגת "עקיצת הדבורה". מתכון נוסטלגי שגיליתי שוב בעבודה על ספרי החדש "אם לסבתא היה מיקסר", והפך ללהיט אצלנו במשפחה.

 

על אילו פרויקטים או הפתעות מתוקות חדשות את עובדת בימים אלו?

יש לי 2 הפתעות מתוקות לשנה החדשה. כמו שכבר גיליתי בתשובה הראשונה, הבייבי החדש שלי יוצא לאור ממש בימים האלה. ואני כל כך מתרגשת! "אם לסבתא היה מיקסר" הוא ספר אפייה חדש עם מתכונים נוסטלגיים בגרסאות אישיות שלי, שמשודרגות ומותאמות למטבח המודרני. הוא מכיל יותר מ- 100 "מתכוני סבתא" אהובים במיוחד, וכל מתכון מלווה בטיפ שאני קוראת לו "מעניין לי ת'סבתא". יש גם תקליטור במתנה, שמעוצב כמו תקליט ויניל ישן. עוד על הספר באתר שלי.

 

ההפתעה השנייה היא תחליף סוכר לאפייה שהוא תוצר של שיתוף פעולה של חברת "סוגת" ושלי - וגם הוא מושק ממש עכשיו. מדובר בתחליף על בסיס סוכרלוז שמתאים גם לעוגות, וחוסך בערך 1/3 מהקלוריות בכל מאפה. הוא מתאים במיוחד לאנשים שצריכים להגביל את צריכה הסוכר שלהם, אבל בעצם כל מי ששותה את הקפה שלו עם ממתיק מוזמן לחסוך קלוריות ולשים אותו גם בעוגה.

 

מתי ידעת שאפייה זה הדבר?

בסוף השיעור הראשון שלקחתי בקורס קונדיטוריה לחובבים אצל ה-קונדיטור הנס ברטלה. התאהבתי באותו הרגע (גם באפייה, וגם בהנס).

 

אם היית בצק, איזה בצק היית ?

בצק של לחם. פשוט, משביע ומשמח.

 

ממה את הכי נהנית באפייה?

מהריח. מהטעם. מהריפוי בעיסוק.

 

 
עוגת שוקולד וחלבה ללא סוכר של קרין
עוגת שוקולד וחלבה ללא סוכר של קרין צילום : דניאל לילה
 

מאפה שמלווה אותך מהילדות

קרמבו על כל צורותיו. חולה עליו. מהמכולת, תוצרת בית עם מוס קפוא וגם תוצרת בית בגרסא נוסטלגית כמו של פעם. אני אגב תמיד אוכלת קודם את הקרם ובסוף את העוגייה.

 

מאפה אחד שכשל

מאפים שנכשלו יש בלי סוף. במיוחד כי מה שאני עושה כל היום זה לנסות מתכונים חדשים, ולפעמים קצת מוזרים. מה לא היה לנו:

 

עוגות לייקח (סוג של עוגות ספוג) שצנחו לגובה פיתה (עד שפיצחתי את כל הסודות של הסבתות), עוגות "ירקות", כי חשבתי שעוגת גזר זו רק ההתחלה. כמה טעיתי. אל תנסו להכין עוגה עם ריבת בצל, וגם לא בחושה חצילים בקרמל. מסתבר שיש גבול טעם טוב גם ליצירתיות.

 

שיא הכשלונות - מרנג עם מלח במקום סוכר. הוא יוצא יפהפה, יציב, מבריק וקריספי בטירוף, אבל ביס אחד ישלח אתכם לגיהינום.

 

מה נותן לך השראה?

סיבוב בסופר ובחנויות המתמחות - בכל פעם שאני מגלה חומר גלם חדש ישר נהיה לי חשק להתייחד איתו במטבח (לאחרונה זה קרה עם ממרח הלוטוס).

 

מה הקינוח הכי מטורף/מרשים/מרגש שהכנת?

עוגת חתונה לאחותי וגיסי, לפני 4 שנים. מרגש - כי אחותי הקטנה מתחתנת. מרשים - כי העוגה הייתה בת 5 קומות. ובעיקר מטורף - כי זה היה ב-21 באוגוסט. לא פשוט להכין עוגת שוקולד שצריכה לעמוד בחוץ בגן אירועים כמה שעות בחום הזה.

 

טיפ למי שרוצה לאפות כמו מקצוען

לדעתי כל אחד יכול לאפות כמו מקצוען! כל מה שצריך בהתחלה זה לעקוב אחרי מתכונים (ממקור אמין) בדיוק ובקפדנות. רק אחר כך, כשמבינים טיפה יותר את הכימיה מאחורי האפייה וצוברים קצת ניסיון, אפשר לשחק ולהשתעשע עם המתכונים.

 

לעוד ראיונות עם הקונדיטורים והאופים הכי אהובים:

מיקי שמו אופה למשפחה

הסודות המתוקים של מירי ארזי

אלוף הלחמים אורי שפט

 
עוד כתבות במדור אופים את ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.