מרק עוף צח בניחוח קארי עדין

 
פתיחה שונה לארוחת החג. מרק עוף צח בניחוח קארי עדין
פתיחה שונה לארוחת החג. מרק עוף צח בניחוח קארי עדין צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 11:51 19/08/2013
אוכל ורק אוכל

החגים הופכים לא פעם למחשבות על כמה עלינו במשקל: כמות הארוחות בשילוב כמות המנות על השולחן גורמות לנו לחשוב פעמיים לפני שאנחנו מכניסים משהו לפה. לכבוד החגים הקרובים הכנו עבורכם סדרת מתכונים חגיגיים שהוכנו ע"י השפים של קבוצת אדום הירושלמית. המתכונים נוקדו ע"י שומרי משקל בכדי שתעברו את ארוחות החג בשמחה, ללא ייסורי מצפון ומבלי להוסיף במשקל

 
 
 
 
 

לא משנה אם אתם אנשי הקרעפלך או בכלל אוהדי השקדים הצהובים, מרק עוף הוא מנה ראשונה קלאסית לפתיחת ארוחת החג. הוא מהווה מקור מצויין לויטמינים, ולמינרלים של הירקות שבושלו בתוכו. מיכאל כץ, השף הראשי של קבוצת אדום הירושלמית, מכין לנו מרק עוף צח בניחוח קארי עדין שיפתח את הארוחה בצורה קצת שונה מהרגיל

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות וניקוד: 4 מנות, 2 נקודות למנה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 ק"ג עצמות עוף או כנפיים


1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות


2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות


1 בצל, חתוך לקוביות


1 כף זרעי כוסברה


4 שיני שום, פרוסות דק


1 כף מחית קארי אדום ירוק או צהוב או אבקת קארי


1 ליטר מים


 

לקישוט המרק:

 

1 כוס שעועית ירוקה, מבושלת


1/2 כוס גרגירי חומוס, מבושלים


1/2 כוס פרחי כרובית, מבושלים במים


1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות קטנות


4 עלים ממרכז החסה, חתוכים לרצועות דקות


1 כף עלי כוסברה


400-500 גרם חזה עוף מבושל, חתוך לרצועות דקות


 

 
 

אופן הכנת המרק:

  • משמנים סיר בינוני עם מעט שמן קנולה. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הבצל, זרעי הכוסברה, השום ומשחימים אותם בעדינות.
  • מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לסיר את עצמות העוף.
  • מוסיפים לסיר מים שיכסו עד 2 ס"מ מעל המרכיבים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את חזה העוף (משלב הקישוטים) ל-15 דקות.
  • מורידים את הקצף שהצטבר.
  • מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
  • מסננים את הירקות והעצמות, מתקנים תיבול ומכניסים למקרר לצינון.
  • כשהמרק קר, מורידים את השומן שצף למעלה.

הקישוטים:
  • מבשלים את השעועית, פרחי הכרובית וגרגרי החומוס.
  • חותכים את המלפפון והחסה, ומפרידים את עלי הכוסברה מהגבעול.

הגשה:
  • מחממים את המרק עם כל מרכיבי הקישוט למעט עלי הכוסברה.
  • יוצקים לקערה ומקשטים בעלי הכוסברה.

 

 
שילוב של מזרח אירופה והמזרח הרחוק
שילוב של מזרח אירופה והמזרח הרחוק צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.