מהתפוח לדבש • 5 מתכונים חגיגיים

 

מעוגת תפוחים ומאפינס דבש ושוקולד ועד סלט תפוחים ואגוזים ואפילו רוסטביף בציפוי דבש חרדל, אספנו עבורכם חמישה מתכונים חגיגיים שמשתמשים בכוכבים הבלתי מעורערים של ברכות השנה החדשה

 
 
 
 
 

(1) סלט תפוחים, אגוזים וקינואה ברוטב לימון ודבש / קפה לואיז

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל |

 
אפשר לגוון עם האגוזים והפירות היבשים. סלט קינואה, תפוחים ואגוזים
אפשר לגוון עם האגוזים והפירות היבשים. סלט קינואה, תפוחים ואגוזים צילום : אנטולי מיכאלו
 

סלט חגיגי שמשלב תפוחים טריים עם קינואה, אגוזים ופירות יבשים. את כל ההכנות ניתן לבצע מראש, מלבד חיתוך התפוחים וערבוב הסלט.

 

מצרכים לסלט :

¾ כוס קינואה


½ 1 כוסות מים


300 גרם עלי בייבי (2 חבילות פלסטיק)


75 גרם (חופן גדול) אגוזי פקאן קלויים


75 גרם (חופן גדול) אגוזי לוז קלויים


חצי כוס צימוקים


75 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות


2 תפוחים ירוקים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות


 

לרוטב:

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי


3 כפות מיץ תפוזים


½ כוס שמן זית


כף דבש


כף חרדל חלק


מלח ופלפל


 

אופן הכנה:

  • מכינים את הקינואה: שמים את הקינואה בסיר קטן, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 14 דקות, עד שהקינואה ספגה את כל הנוזלים.
  • נותנים לקינואה להתקרר לפני שמערבבים עם הסלט.
  • להכנת הרוטב, שמים את כל המצרכים בצנצנת ומשקשקים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.
  • כשמוכנים להגיש, שמים את הקינואה המבושלת עם שאר המצרכים לסלט. יוצקים כמעט את כל הרוטב, מערבבים היטב, טועמים, מוסיפים עוד רוטב לפי הצורך ומגישים מיד.
 
 

(2) כוסיות פילו במילוי בטטות מקורמלות בדבש / מאפיית לחמים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 24 יחידות | רמת קושי: בינוני|

 
מאפי פילו עם בטטה בדבש
מאפי פילו עם בטטה בדבש צילום : דניאל לילה
 

מאפה קצת מלוח, קצת מתוק, שעושה המון רושם בלי הרבה מאמץ. לגירסת פרווה, השתמשו בשמן זית במקום בחמאה ופזרו מעל המאפים המוכנים זיתים שחורים קצוצים.

 

מצרכים לבסיס הפילו:

4 יחידות עלי פילו


50 גרם חמאה מומסת


 

לבטטות:

2 בטטות בינוניות


2 שיני שום


50 גרם חמאה


3 כפות דבש


3 כפות סוכר חום


1/4 כפית מלח


קורט פלפל שחור גרוס


עלי רוזמרין טרי


100 גרם גבינת פיקורינו / פרמזן


 

אופן הכנה:

 

הבטטות:

  • מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות שוות בגודל: 2X2 ס"מ.
  • מחממים חמאה בסיר, מניחים את הבטטות, שום קצוץ, דבש, סוכר, מלח ופלפל.
  • הופכים את הבטטות מידי פעם עד שהן מתרככות אך לא לחלוטין (לשמור על צורת הקובייה). מניחים בצד לקירור.

 

בסיס הפילו:

  • מניחים עלה פילו על משטח העבודה, מורחים בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף, מושחים בחמאה מומסת, חותכים את העלה ל-24 ריבועים קטנים (4X6).
  • חוזרים על הפעולה עם שני עלי הפילו שנותרו.
  • מניחים ריבוע על ריבוע לא בצורה חופפת.
  • משמנים 2 תבניות מאפינס עם 12 שקעים.
  • מניחים את ריבועי הבצק התוך תבנית הסיליקון ומהדקים לתחתית.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות, ואופים את כוסיות הפילו כ-8-10 דקות.
  • (3/4 אפייה, מכניסים ל5 דקות עם הבטטות).

  

הרכבת המאפים:

  • ממלאים כל כוסית פילו בקוביות בטטה, ומכניסים לתנור ל- 5 דקות.
  • מגררים את הגבינה על פומפייה גסה.
  • מפזרים על כל כוסית מעט גבינה ומקשטים בעלה רוזמרין.
 

(3) רוסטביף סינטה בחרדל ודבש / שף גיא פרץ

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל 

 
רוסטביף סינטה בחרדל ודבש
רוסטביף סינטה בחרדל ודבש צילום : לירון אלמוג
 

צלי מרשים מנתח הסינטה, שפורסים לצד השולחן. כדאי להגיש עם תפוחי אדמה אפויים. שימו לב להוציא את הנתח מהמקרר כשעה לפני תחילת הצלייה כדי שמידת העשייה תהיה אחידה, ולתת לו לנוח בערך 20 דקות לפני שפורסים.

 

מצרכים: 

1 נתח סינטה מיושן במשקל 1/2 1 ק"ג


1 כף גרגרי כוסברה


1 כף גרגרי חרדל


1 כף דבש


3 כפות חרדל דיז'ון


2 כפות שמן זית


1 כף פלפל שחור גרוס


1/2 כף מלח גס


עלים מ-5 גבעולי טימין


עלים מ-2 גבעולי רוזמרין


 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב את כל המצרכים (מלבד נתח הבשר).
  • מורחים היטב את הנתח, מכל הצדדים. מניחים על רשת אפייה ומתחתיה תבנית לאגירת הנוזלים שייגרו.
  • אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד, 250 מעלות, עד להשחמת החלק החיצוני.
  • מכסים בזהירות ברדיד אלומיניום. מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות ואופים 30-20 דקות, עד לקבלת דרגת עשייה מדיום - לבדיקה כדאי להשתמש במדחום לבשר: נועצים את חוד המדחום בלב הנתח - הטמפרטורה המומלצת לרוסטביף הינה 60 מעלות.
  • נותנים לנתח לנוח 15-20 דקות (מכוסה בנייר האלומיניום) לפני שפורסים למנות.
 

(4) עוגת תפוחים בצפוי ממרח לוטוס (פרווה)

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי אינגליש קייק באורך 30 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
עוגת תפוחים עם ממרח לוטוס
עוגת תפוחים עם ממרח לוטוס צילום : דניה ויינר
 

עוגת תפוחים בחושה שמכינים בקלי קלות עם ציפוי קרמלי בריח מטריף. העוגה פרווה ולכן תתאים לכל ארוחה.

 

לעוגה:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח


1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה


1/2 כפית קינמון טחון


קורט מלח


2 ביצים


1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


1/2 כוס (120 מ"ל) שמן


1 כפית תמצית וניל


3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים ומגוררים גס (גרני סמית, יונתן או פינק ליידי)


 

לזיגוג:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים.

  • טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם שני סוגי הסוכר, השמן ותמצית הוניל.

  • מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

  • מוסיפים את התפוחים המגוררים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

  • אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

  • לציפוי, מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. יוצקים אותו על העוגה ומחליקים עם מרית.

  • שומרים את העוגה עטופה בטמפרטורת החדר או במקרר עד 3 ימים.

 

(5) מאפינס שוקולד, דבש ואגוזים / גליתא

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה:10 דקות | זמן כולל: שעה | 12 מאפינס | רמת קושי: קל 

 
מאפינס שוקולד ודבש
מאפינס שוקולד ודבש צילום : יח"צ
 

מאפים אישיים של שוקולד ודבש שמכינים בצ'יק. נהדרים כמאפי בוקר עם הקפה הראשון של היום. את הכנת מאפינס מומלץ לבצע ידנית, ללא שימוש במיקסר.

 

מצרכים:

150 גרם שוקולד מריר משובח (שבור לקוביות או בחתיכות קטנות)


175 גרם חמאה


100 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר


150 גרם (3/4 כוס) דבש


4 ביצים


2 כפיות תמצית וניל


110 גרם (2/3 כוס) קמח


כף אבקת קקאו


100 (1/2 כוס) גרם אגוזי לוז שבורים לחתיכות קטנות


50 גרם שוקולד לבן (מטבעות קטנים, רשות)


 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומסדרים מנז'טים לאפייה בתבנית 12 שקעים למאפינס.

  • ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה בפולסים במיקרוגל עד אשר שני החומרים יהפכו לתערובת אחידה ומבריקה, מעבירים לקערה.
  • מוסיפים לתוך השוקולד את אבקת הסוכר והדבש ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב טוב בין ביצה לביצה.

  • מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

  • מנפים את הקמח והקקאו לתוך הקערה ומערבבים עם שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • מוסיפים את האגוזים ושוב מערבבים.

  • מחלקים את המסה בעזרת הכף לתוך תבניות המאפינס (ממלאים כל תבנית עד ל3/4 גובה).

  • לתוך כל שקע מוסיפים מטבע שוקולד לבן.

  • אופים במשך 30 - 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס ייצא יבש.

  • מניחים למאפינס לנוח במשך 5 דקות והוציאו אותם מהתבניות שלהם

  • נותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

הצעות לקישוט:

  • ניתן לפזר אבקת סוכר על המאפינס.

  • ניתן להכין קצפת לזלף על המאפינס ולקשט קלות עם אבקת קקאו.

  • ממיסים 100 גרם שוקולד ב-150 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים מעל המאפינס המוכנים.

 

המתכונים באדיבות: אוהד קורי לקפה לואיז, אורי שפט ורינת צדוק למאפיית לחמים, שף גיא פרץ (מתוך ספר הבשר שהוציא), ממרח לוטוס וחוות השוקולד גליתא

 

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

טופ 5: שימושים לשאריות עוף

הרטבים הכי טובים למנגל

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.