למה לא להכין עוף ממולא

 
עוף ממולא
עוף ממולא צילום: Fotolia.com
 
עודכן 08:32 16/08/2013
עֹז תלם

מחפשים מתכון שירשים את המשפחה בערב החג? עֹז תלם מסביר למה המתכון הזה לא צריך להיות עוף ממולא, ולמה הרבה יותר כדאי למלא ירקות, במיוחד אם מנסים בפעם הראשונה

 
 
 
 
 

קרן גוטמן שאלה: איך מכינים עוף ממולא בתנור? עכשיו שהחגים בפתח ואני רוצה להרשים את משפחתי עוף זה ה-דבר. בבקשה הסברים פשוטים וברורים

 

התשובה הקצרה:

עדיף לא להכין עוף ממולא. אבל אם את מתעקשת, חשוב להקפיד שהמילוי יהיה לפחות חצי מבושל, ולצלות את העוף מספיק זמן כדי לוודא שגם המילוי מבושל כראוי.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עוז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

התשובה הארוכה:

למה אמרתי שעדיף שלא להכין עוף ממולא? ובכן, כשממלאים עוף הופכים משימה קולינרית לא פשוטה - צליית בשר שמסודר באופן לא אחיד ומורכב מחלקים שונים שדורשים בישול שונה - לעוד יותר מורכבת, כשמוסיפים את המילוי. יותר מזה - אם מבשלים את העוף פחות מדי זמן, יש סיכון לזיהום של המילוי בחיידקי סלמונלה, ואם מבשלים יותר מדי זמן, אז העוף מתייבש.

 

צליית עוף לבדו בצורה מושלמת אינה משימה של מה בכך. אם נפרק בראשנו את העוף לחלקיו השונים - אז יש לך את החזה, נתח רזה מאוד, שלא עושה יותר מדי עבודה ולכן מתבשל ומתייבש במהירות. יש לך את הכרעיים, שדרכם עוברת עצם, ויש לך את שאר הגוף, שרובו גם עצמות.

 

אם את עוקבת אחרי הכתבות, את בטוח זוכרת שעוף נחשב מבושל בטמפרטורה של 70 מעלות. ושיטת העבודה של התנור, שמקרינה חום מגוף חימום בטמפרטורה גבוהה ישירות על מה שמתחמם, לא עוזרת בכלל להגיע לטמפרטורה זהה לכל שלושת מימדי העוף בצורה אחידה. במילים אחרות - עד שהעוף מתבשל כולו, סביר מאוד שחלקים ממנו כבר התייבשו, כתוצאה מהחשיפה לחום הגבוה של התנור.

 

כשאת מוסיפה למשוואה המורכבת הזאת את אלמנט המילוי, את עושה את הסיפור יותר מסובך. לרוב משתמשים למילוי באורז (חצי מבושל, אין מצב שאורז לא מבושל יתבשל כראוי בתוך העוף), פירות יבשים ובשר טחון או נתחי פנים, וכל עדה עם התיבולים שלה. אז אם נלך לכיוון מילוי האורז, העמילן שבו מתבשל בטמפרטורה של 100 מעלות.

 

 
קישוא ממולא - הרבה יותר סלחני וקל להכנה
קישוא ממולא - הרבה יותר סלחני וקל להכנה צילום : עֹז תלם
 

כדי שהחום יחדור פנימה ויביא את האורז לטמפרטורה בו הוא סופג את הלחות שמסביב ומסיים להתבשל, ובהנחה שאופים ב-170 מעלות, הרי שחזה או כרעי העוף חייבים לעבור את הטמפרטורה של 100 המעלות בהן יבושל האורז. אז שוב, אם את לא עושה את זה שנים ויודעת מה הרגע הנכון להוציא את התרנגולת מהתנור, לא הייתי בוחר בה לניסיון להרשים את המשפחה בארוחת החג.

 

נכון, כבר דורות על דורות שמכינים עוף ממולא, ואפשר להצליח בכל הדברים שמניתי לעיל, אבל אם את מחפשת מתכון שיעשה רושם אבל מצד שני לא יסבך לא את החיים, וגם יצא מושלם, הייתי הולך על מילוי ירקות. בניגוד לעוף, שמתקשה ככל שמבשלים אותו יותר, ירקות מתרככים, ולכן גם הרבה יותר סלחניים לבישול יתר או בישול מופחת - טעימה קלה תוכל לגלות לך האם המילוי מבושל כראוי.

 

עכשיו זאת העונה להכין קישואים ממולאים, עלי גפן נמצאים בשפע, חצילים קטנים ממלאים את השווקים, וכמובן שיש בצלים, סלקים ופלפלים. הכנתם דורשת יותר עבודה מהעוף הממולא, אך הם יכולים לספק ריפוי בעיסוק לילדים, או להוות כר פורה של ניסויים ופיתוחים מעניינים.

 

היה ואת בוחרת בכל זאת להכין עוף ממולא - הייתי הולך על מילוי שלא דורש בישול נוסף - כמו במתכון כאן.

 

והנה כמה מתכונים לירקות ממולאים שיעשו את מלאכת הבישול שלך הרבה יותר בטוחה:

קישואים ממולאיםבצל ממולאעלי גפן ממולאיםעגבניות ממולאותפלפלים ממולאים

 

בהצלחה!

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

אם יש לכם בעיה קולינרית שאתם רוצים לפתור ספרו לנו עליה:

 

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.