מתכון לתבשיל שפונדרה ביין אדום על קוסקוס

 
תבשיל שפונדרה על קוסקוס, מחמם ומנחם
תבשיל שפונדרה על קוסקוס, מחמם ומנחם צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן בתכנית המקודשת לאוכל מנחם, ואין דבר יותר מנחם מצלי ביתי שמבעבע לו על הכיריים, ברוטב של יין אדום, עם המון ירקות וקוסוקוס

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: כ-3 שעות | כמות: כ-8 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

1 נתח שפונדרה בקר במשקל 1/2 1 ק"ג, חתוך ליחידות בגודל 150 גרם עם עצמות ושומן (אפשר לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם)


מלח, פלפל שחור גרוס


1/4 כוס שמן זית


2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות


3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


5 גבעולי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


1 ראש שום (אין צורך לקלוף את השיניים)


2 גבעולי רוזמרין


1 עלה דפנה


2 כוסות יין אדום (כמו מרלו)


1/2 כוס ציר בקר קנור


להגשה: קוסקוס מזון מסוג רגיל (אפשר גם מלא)


 

 

אופן הכנה:

  • מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.
  • מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת, ומטגנים את הנתחים כמה דקות מכל צד, מעל להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
  • מכניסים לסיר את הבצל, הגזרים, הסלרי, הרוזמרין, עלה הדפנה, מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה שקוף.
  • מוסיפים את היין האדום והשום ומביאים לרתיחה.
  • מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את ציר הבקר (אפשר מים במקום) ומביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש, עד שהבשר מתרכך מאוד.
  • מבשלים קוסקוס בקערה עם מים רותחים ומלח.
  • עורמים את הקוסקוס בצלחת הגשה גדולה, ומניחים עליו את הבשר והירקות מהסיר. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
 

רוצים לראות את איילת מכינה את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מהתכנית: 

מלפטי - כופתאות תרד וריקוטה

עוגת נקטרינות ומייפל  

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.