במיוחד לחג • עוגה זבת חלב(ה) ודבש

 
עוגת דבש וחלבה
עוגת דבש וחלבה צילום: חיה אילונה דר
 

לכבוד החג חיהל'ה עם רעיון מקורי לקינוח פרווה שירשים את האורחים: עוגת דבש עגולה עם חלבה ופיסטוקים. וגם: מה הטריק של חיהל'ה לשמירה על עסיסיות העוגה?

 
 
 
 
 

הרבה עוגות דבש נאפו עד היום, יש את העוגות המסורתיות הקלאסיות אליהן מוסיפים נס קפה או תה עם מים חמים ויש עוגות דבש בהן מקציפים את החלבונים על מנת לקבל נפח ואווריריות.

 

בשנים האחרונות נתקלים בשידרוגים שונים לעוגות המסורתיות בעקבות הרצון לשפר ולהתחדש. השנה בחרתי להכין עוגת דבש בחושה פרווה, שהייחודיות שלה היא הוספת ריבה (דובדבנים או תות), חלבה ופיסטוקים. העוגה יוצאת אוורירית ומזכירה את טעם עוגות הדבש הקלאסיות. השילובים שהכנסתי הוסיפו מאוד לטעם. כמרבית עוגות הדבש העוגה משתבחת בטעמה לאחר יום יומיים ואף יותר.

 

כדי לשמור על לחות המאפה, השתמשתי בטריק קטן וישן: הוספת מיונז לבלילת העוגה. טעמו אינו מורגש, אך אם השימוש בו מעט מרתיע אתכם ניתן להשתמש בשמן רגיל במקומו.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה תבנית קפיצית בקוטר 24 | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

1/4 כוס פיסטוקים


100 גרם מזולה בטעם חמאה, רכה


3 כפות מידה מיונז


1/2 כוס (100 מ"ל) דבש


1/2 כוס סוכר דמררה


2 ביצים


5 כפות ריבה


כפית קינמון


1/4 כפית ציפורן טחון


1/4 כפית הל טחון


1/4 כפית תמצית וניל טהור/משחת וניל


2 כוסות קמח תופח


3 כפות קקאו


1/4 כפית סודה לשתיה


50 גרם חלבה


 

לציפוי:

2 כפות דבש


2 כפות חלבה מפוררת


2 כפות פיסטוק טחון גס


 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • משמנים את התבנית ומפזרים שתי כפות מהפיסטוקים על פני כל התבנית.
  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את המזולה, מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר: מיונז, דבש, סוכר, ביצים (אחת אחרי השניה), ריבה, תבלינים, קקאו.
  • ברגע שהכל מתאחד מורידים מהירות ומוסיפים את הקמח, סודה לשתיה ואבקת אפייה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת, מוסיפים מעל את חתיכות החלבה והפיסטוקים ואופים כשעה או עד שקיסם יוצא פירורי.
  • מזלפים סביב השוליים העליונים דבש ועליו מפזרים חלבה ופיסטוקים.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.